Реформа системи харчування у закладах дошкільної освіти, розпочата – це важливий крок до здоров’я і щастя дитини та суспільства. Наразі це комплекс заходів, метою яких є зміна системи харчування – від норм споживання, технологічних процесів, підходу до закупівлі продуктів, послуг харчування та обладнання харчоблоків до поведінкових аспектів і суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.
Питання харчування дітей у школах і садках взяла під свій особистий контроль перша леді Олена Зеленська. А ось над меню працює відомий кулінар Євген Клопотенко.
Діти їдять здорову їжу у садочку, потім у школі, а потім і самі готуватимуть здорову їжу собі, своїм дітям та внукам.
Меню розроблене із сезонним чергуванням страв.
Овочі, фрукти, злаки, бобові, горіхи, насіння, яйця, м’ясо птиці, молочні, кисло-молочні продукти – це те, що треба вживати більше,дітки з цікавістю коштують нове меню, порівнюють , смакують , звикають